Call Us +65 62351512
CONTACT US Book An Appointment
Our Doctors

Dr Yong Lok Sze

Our Doctors

Our Doctors

Dr Yong Lok Sze

Dr Yong lulus dari University College London, United Kingdom, dengan Ijazah Sarjana Muda Perubatan & Sarjana Muda Pembedahan dengan cemerlang dalam sains perubatan. Beliau mempunyai lebih daripada 10 tahun pengalaman sebagai pengamal am, dan telah ditauliahkan sebagai doktor keluarga oleh Lembaga Akreditasi Pakar Perubatan Keluarga Singapura pada 2014 selepas memperoleh Diploma dalam Perubatan Keluarga oleh National University Singapore pada 2013.

Sebelum menyertai Perubatan Fusion, Dr Yong telah bekerja dengan 2 daripada penyedia penjagaan kesihatan swasta terbesar di Asia Tenggara dan sebuah hospital swasta yang terkenal di Singapura. Ini memberikan pengalaman dan pandangan yang tidak ternilai tentang amalan peribadi serta mengurus idea, kebimbangan dan jangkaan pesakit. Beliau juga telah memperoleh Diploma dalam Dermatologi Praktikal dari University of Cardiff UK pada 2017 kerana minatnya yang istimewa dalam Dermatologi.

Pengalaman Dr Yong sebagai doktor keluarga termasuk tetapi tidak terhad kepada pemeriksaan kesihatan berasaskan bukti yang disasarkan, pencegahan penyakit primer dan sekunder, menguruskan keadaan perubatan akut dan kronik, menyediakan konsultasi estetik, rawatan dan prosedur. Selain daripada dermatologi perubatan dan estetik, beliau juga mempunyai minat khusus dalam kesihatan wanita khususnya menguruskan pesakit dengan kekurangan Zat Besi dan berpengalaman dengan penghantaran zat besi secara intravena.

Sebagai seorang ibu, dia menikmati masa lapangnya membaca untuk anak perempuannya, melancong dan menikmati segelas wain bersama rakan-rakan.

Qualifications

 • Sarjana Muda Perubatan dan Sarjana Muda Pembedahan, Kolej Universiti London UK
 • Diploma Siswazah dalam Perubatan Keluarga, Universiti Nasional Singapura
 • Diploma Lepasan Ijazah dalam Dermatologi Praktikal dengan cemerlang, Cardiff University UK
MULAKAN

Minta Temujanji

Ada soalan? Isi borang ini dan kakitangan klinik kami akan kembali secepat mungkin.

  Lawat kami

  Mulakan perjalanan pemulihan kesihatan kulit anda bersama kami hari ini!

  Perubatan Fusion @ Wheelock

  501 Orchard Rd #04-11, Singapura 238880

  Isnin-Jumaat: 8:30 pagi – 5:30 petang

  Sabtu: 8:30 pagi – 1:00 tengah hari

  Matahari / PH :Ditutup

  Fusion Medical @ Fusionopolis

  1 Fusionopolis Link, #01-05 Nexus
  @ One-North , Singapore 138542

  Mon-Fri :8:30am – 5:30pm

  Sat/Sun / PH :Closed

  back to top