FusionMedicalSG
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fusion Medical
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skin Boosters

 
 

HYDRATING SKIN BOOSTERS

 
 
Apakah itu Skin Boosters?

Skin Boosters telah menjadi fenomena terkenal di Asia yang diterima pakai untuk menghasilkan kulit yang diidamkan, sempurna dan licin. Dalam rawatan ini, titisan kecil asid hyaluronik dimasukkan ke dalam lapisan atas kulit menggunakan suntikan mikro. Asid hyaluronik menjadi bahan penarik air yang mengikat dan memegang air yang menjadikan kulit yang berisi dan lembut yang bersinar dan bercahaya.

Skin Boosters boleh digunakan dengan penyelesaian peningkatan kolagen dan pemutihan khusus untuk memberikan pengalaman peremajaan kulit yang unggul.
 
 
 
 
 
 

Berapa sesi rawatan yang saya perlukan?

 
 
Biasanya 3 sesi disyorkan kira-kira selang 4 minggudi mana rawatan susulan dapat dilakukan sekitar 6 bulan kemudian. Setiap sesi akan mengambil masa kira-kira 60 minit termasuk numbling kulit.

Walau bagaimanapun, produk VOLITE terbaru oleh Juvederm telah terbukti secara klinikal untuk meningkatkan keanjalan kulit, penghidratan dan kelembutan yang memberikan hasil yang berkekalan sehingga 9 bulan dengan hanya satu sesi rawatan sahaja.
 
 
 
 
 
 

Adakah saya akan merasa sakit dan adakah ada waktu penyembuhan?

 
Anestesia topikal digunakan terlebih dahulu untuk meminimumkan sebarang ketidakselesaan dan kebanyakan pesakit bbertolak ansur dengan prosedur dengan minima hingga tiada kesakitan. Mungkin terdapat beberapa kemerahan dan lebam kecil selepas prosedur yang akan beransur hilangselepas kira-kira 3-5 hari bergantung kepada individu.
 
 
 
 
 

Berapa cepatkah saya dapat melihat keputusan?

 
 
Hasilnya dapat dilihat selepas kira-kira 2 minggu atau lebih di mana selepas itu pesakit akan melihat cahaya dan kelembutan pada kulit. Ia akan terus bertambah baik dari masa ke masa dengan sesi rawatan lanjut.