FusionMedicalSG
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fusion Medical
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Regenera® Activa

 
 

Rawatan Keguguran Rambut Regenera® Activa

 

“3 langkah prosedur 60 minit, hasil boleh dilihat dalam masa 30 hari”

 
 
Kajian klinikal menunjukkan bahawa keguguran rambut dihentikan pada minggu ke 4-6 dan folikel rambut yang sedia ada mula menghasilkan rambut baru.
 
 
Regenera adalah alat yang khusus dibangunkan dan dihasilkan untuk aplikasi klinikal dalam prosedur regeneratif menggunakan micrograf autologous (diperolehi dari pesakit yang sama.)

Dalam satu sesi, pesakit adalah penderma dan penerima micrograf autologous yang membolehkan zon penerima mendapat manfaat daripada aktiviti regeneratif sel progenitor dan faktor pertumbuhan yang diekstrak dari laman penderma.

Teknik ini berdasarkan kajian klinikal yang menunjukkan bahawa terdapat kepekatan tinggi sel-sel yang diperolehi dalam tisu pejal. Melalui proses mekanikal yang diselaraskan dan filtrat, sel-sel dan unsur-unsur prekursor lain ditumpu.


Apakah Alopecia?

Alopecia adalah istilah perubatan untuk keguguran rambut. Alopecia androgenetik berlaku kerana kepekaan folikel rambut terhadap androgens. Ini adalah sebab yang paling biasa untuk keguguran rambut bagi 70% lelaki dan 40% wanita. Lelaki biasanya mengalami kekurangan garis rambut di temple (surut rambut) dan kebotakan di bahagian atas manakala wanita pula dengan keguguran rambut bertaburan di bahagian atas kepala.

Regenera Activa® sesuai untuk merawat sebab-sebab Androgenetic untuk alopecia

Apa yang berlaku semasa rawatan?

Regenera Activa® adalah prosedur 3 langkah yang selesa yang mengambil masa sehingga 60 minit.
 
 
 
 
 
 
 
Langkah 1: Anestesia tempatan digunakan di sekitar leher dan dengan menggunakan alat biopsi punch, 3 sampel kulit diambil dengan diameter hanya 2.5mm setiap satu.

Langkah 2: Sampel yang dikumpulkan kemudiannya dikenakan pemprosesan mekanikal dan penapisan dalam peranti khusus untuk mengasingkan sel progenitor, sel stem dan faktor pertumbuhan, yang semuanya mempunyai kebolehan semula jadi.

Langkah 3: Suspensi yang disediakan kemudian digunakan semula ke bahagian kulit kepala yang memerlukan rawatan menggunakan jarum kecil yang halus. Ini memulakan proses pembaikan dan merangsang pembentukan saluran darah dan regenerasi folikel rambut.
 
 
 
 
 
 

SUDAH BERAPA LAMA KAEDAH INI DIKOMERSIALKAN?

 
 
Terdapat lebih daripada 6000 pesakit di seluruh dunia yang telah dirawat dengan kaedah ini sejak April 2015 (lebih daripada dua tahun untuk pembangunan protokol).
 
 
 
 
 
 

ADAKAH IA SERASI DENGAN RAWATAN LAIN UNTUK ALOPECIA?

 
Ia serasi, bermanfaat dan disyorkan sepenuhnya.
 
 
 
 
 

BILA HASILNYA BOLEH DILIHAT?

 
Ia bergantung kepada setiap kes: umur dan input genetik (bilangan gen untuk patologi ini yang boleh menentukan kelajuan dan tahap alopecia).

MICROSCOPICALLY, kita dapat melihat pengurangan jumlah rambut yang kecil dalam tempoh satu bulan, dan ke arah BULAN KEEMPAT, kita dapat melihat perubahan dalam kualiti dan helai dan kepadatan rambut yang tinggi.
 
 
 
 
 

ADALAH TERDAPAT MANA-MANA TANDA TIDAK SESUAI DENGAN RAWATAN INI?

 
Ya ada dan ini termasuk:
  • Bentuk kebotakan lain daripada alopecia androgenetik
  • Penyakit atau jangkitan dermatologi sistemik atau tempatan
  • Kanser dan penyakit autoimun
  • Kehilangan rambut dengan latar belakang psikologi
 
 
 
 
 

ADALAH ADA KES YANG TIDAK MENINGGALKAN KEPUTUSAN YANG DIINGINI?

 
Keputusan yang lemah dapat dilihat apabila kursus alopecia androgenetik dengan rambut sangat kecil atau ketika permulaan atau perkembangan tanda-tanda sangat cepat. Kami juga boleh mendapatkan keputusan yang jarang apabila merawat kulit kepala menjalani proses keradangan atau dengan patologi bersamaan seperti effluvium.
 
 
 
 
 

BOLEHKAH SAYA MENERUSKAN MENGAMBIL MAKANAN TAMBAHAN, MESOTHERAPI, VITAMIN ATAU RAWATAN PRP?

 
Ya awak boleh. Ini serasi dengan REGENERA.
 
 
 
 
 

BOLEHKAH SAYA MENJALANI HIDUP NORMAL SELEPAS RAWATAN?

 
Ya, tapi elakkan laut dan kolam selama seminggu.
 
 
 
 
 

BERAPA LAMA HASILNYA AKAN BERTAHAN?

 
Ramai pesakit yang mempunyai sesi tunggal masih menikmati hasil yang dicapai selepas 2 tahun. Walau bagaimanapun, setiap pesakit adalah berbeza, dan adalah penting untuk berjumpa doktor anda dan melakukan penilaian mikroskopik setiap tahun.
 
 
 
 
 

BOLEHKAH SAYA DAPATKAN RAWATAN REGENERA® WALAUPUN SAYA SUDAH MELAKUKAN TRANSPLANT RAMBUT?

 
Sudah tentu, folikel rambut yang tinggal di kawasan penerima dapat menikmati manfaat rawatan Regenera®.