FusionMedicalSG
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fusion Medical
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Peremajaan Vagina Fotona

 
 

VAGINA REJUVENATION FOTONA SMOOTH

 
Ubah hidup anda dalam masa 10 minit.

 
 
Apakah Fotona Smooth Laser?
Cara yang tidak menyakitkan, pantas dan berpatutan untuk merawat masalah wanita seperti kebocoran air kencing, kelonggaran faraj dan kekeringan yang berlaku selepas bersalin, dengan ketidakseimbangan hormon dan penuaan.

Pusat Perubatan dan Estetik Fusion adalah klinik estetik yang PERTAMA di Singapura yang menggunakan set G-RUNNER, di mana ia merawat secara automatik sepenuhnya bagi menyampaikan tenaga yang lebih cepat, lebih selesa dan tepat, sekali gus memberikan hasil yang sangat baik.

Apakah yang boleh dirawat menggunakan Fotona Smooth™ laser?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stress Urinary Incontinence (SUI)

 
40% daripada wanita menderita kencing tak terkawal dan tidak bercakap mengenainya.
 
SUI adalah masalah wanita yang biasa dan memalukan yang menyebabkan air kencing bocor secara tidak sengaja semasa batuk, bersin atau ketawa. Ia disebabkan oleh kelemahan otot lantai pelvik terutamanya disebabkan oleh kelahiran, penuaan dan obesiti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sindrom Relaksasi Faraj (VRS)

 
95% pesakit melaporkan peningkatan dalam kepuasan seksual selepas rawatan dengan mode Fotona Smooth ™
 
VRS ditakrifkan oleh keletihan dinding faraj yang boleh mengakibatkan ketidakpuasan seksual bersama pasangan. Penyebab yang paling biasa untuk VRS adalah regangan berlebihan dinding vagina semasa kelahiran dan penuaan semulajadi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vagina Atrophy (VA)

 
60-80% daripada wanita berumur atas 50-an akan mengalami atrofi seumur hidup mereka.
 
VA merujuk kepada penipisan dinding faraj yang berlaku oleh ketidakseimbangan hormon selepas menopaus. Ia dikaitkan dengan kekeringan faraj yang boleh mengakibatkan kesakitan dan ketidakselesaan dan juga meningkatkan kejadian jangkitan saluran kencing dan vagina.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bagaimana Fotona Smooth™ merawat?

 
 
Laser tanpa ablatif ini mempunyai kesan pemanasan fototermal pada kolagen dalam dinding vagina dan uretra. Ia merangsang pembentukan kolagen baru dan pembentukan saluran baru yang mengakibatkan peningkatan otot lantai pelvik yang lebih baik dan mengetatkan kanal vagina

Berapa lamakah prosedur ini dan adakah ia menyakitkan?
Prosedur itu sendiri mengambil masa kurang dari 15 minit dan merupakan rawatan yang mudah, tanpa rasa sakit, tanpa pembedahan. Rutin harian boleh diteruskan sejurus selepas rawatan tetapi hubungan seks tidak disyorkan untuk 3 hari selepas itu.

Berapa banyak sesi yang saya perlukan dan bilakah saya akan merasakan hasilnya
Hasil paling ketara adalah beberapa minggu selepas rawatan pertama. Sesi kedua dan ketiga dapat dilakukan sekurang-kurangnya selang 1 bulan dan berbeza mengikut individu ke individu.