FusionMedicalSG
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fusion Medical
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

HydraFacial

 
 

HydraFacial

 
 
HydraFacial adalah lebih daripada sekadar rawatan wajah. Ia adalah prosedur pelbagai langkah yang menggunakan teknologi vorteks yang dipatenkan untuk membersihkan kulit secara mendalam dan menghilangkan kotoran yang tidak diingini yang boleh menyumbat liang pori. Pada masa yang sama, ia juga memberikan penyelesaian nutrien yang kaya dengan vitamin botani dan peptida ke dalam kulit di mana ia menghidrat dan menguatkan kulit. Antioksidan kuat juga digunakan untuk mengatasi kerosakan radikal bebas daripada pencemaran, matahari dan tekanan yang boleh merosakkan kulit dan mempercepat proses penuaan.

Proses pengekstrakan yang lembut juga digunakan, yang tidak akan merosakkan kulit atau liang tetapi secara berkesan membersihkan komedo yang longgar.
 
 
 
 
 
 

Siapa yang sesuai untuk HydraFacial?

 
 
HydraFacial sesuai untuk pesakit yang mempunyai masalah muka, tetapi sebenarnya sesuai untuk setiap peringkat umur atau jenis kulit bagi menjaga kulit supaya bersih dan bercahaya, dan untuk menjaga liang pori daripada tersumbat.
 
 
 
 
 
 

Apakah langkah-langkah dalam HydraFacial?

 
Langkah 1 Pembersihan dan pengelupasan: Zarah yang tidak diingini dibersihkan dari lapisan atas kulit.

Langkah 2 Pengelupasan Lembut:
menghasilkan lapisan baru kulit yang cerah dan segar.

Langkah 3 Pengekstrakan dan Penghidratan: Menghapus sisa kotoran dari liang pori dengan sedutan tidak menyakitkan kemudian menyuburkan dengan pelembap yang kuat yang melembabkan kulit.
 
 
 
 
 

Berapa lama rawatan diambil?

 
Rawatan yang santai ini mengambil masa kira-kira 30 minit dan sangat selesa dan santai sehingga kebanyakan pesakit sering tertidur. Kulit kelihatan berseri dan halus selepas rawatan dan solekan boleh digunakan dengan serta-merta. Tiada waktu penyembuhan.
 
 
 
 
 

Berapa kerapkah saya boleh mempunyai HydraFacial?

 
HydraFacials sangat lembut dan boleh dilakukan sekerap setiap 2-3 minggu.