FusionMedicalSG
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fusion Medical
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fillers

 
 

Fillers Dermal

 
Filler Dermal digunakan untuk mengembalikan semula keremajaan dan isipadu wajah serta meningkatkan ciri-ciri wajah yang sedia ada. Apabila usia kita meningkat, kulit kita mula kehilangan keanjalan dan penghidratan semulajadi. Ini digabungkan dengan kesan graviti boleh menyebabkan kedutan garis dan kendur kulit.
 
Bahagian manakah yang boleh dirawat dengan filler dermal?
Filler dermal sesuai digunakan untuk mengembalikan mengembalikan keanjalan dan isi ke kawasan berikut:
  • Bibir
  • Dagu
  • Pipi
  • bahagian di bawah mata
  • hidung
  • dahi
  • kuil
  • garis rahang
Mengembalikan keanjalan ke kawasan utama di muka boleh menyebabkan daya angkat semulajadi yang akan mengueangkan kesan penuaan dari wajah seseorang yang menghasilkan penampilan yang lebih segar dan lebih muda.

Bagaimanakah prosedurnya?
Sebelum sebarang suntikan filler dermal, anda akan dirujuk oleh salah seorang doktor kami yang akan membincangkan secara teliti dan menerangkan pelan rawatan untuk anda. Kulit kemudian disediakan dengan krim numbing selama kira-kira 30 minit untuk meningkatkan tahap keselesaan yang kebanyakan pesakit dapat bertolak ansur dengan baik.

Semasa prosedur itu, filler dermal diuruskan menggunakan jarum kecil atau jarum tumpul yang disebut cannulas. Bergantung pada bahagian yang dirawat, keseluruhan prosedur tidak mengambil masa yang lama dan dengan penyuntik mahir kita akan merasa mudah dan cepat. Hasilnya dilihat serta-merta dan pesakit dirujuk semula pada 2 minggu untuk apa-apa rawatan susulan jika diperlukan

Apa yang berlaku selepas prosedur?
Bengkak dan lebam yang ringan mungkin berlaku bergantung kepada individu dan kawasan yang dirawat, ini biasanya akan berlangsung lebih kurang seminggu atau lebih. Aktiviti normal boleh diteruskan selepas prosedur tetapi senaman dan pendedahan yang kuat untuk haba melampau harus dielakkan untuk mencegah pembengkakan atau lebam yang teruk.

Berapa lama keputusan akan bertahan?
Filler dermal asid Hyaluronic sepenuhnya selamat dan sesuai dengan kulit kita. Ia secara semulajadi larut dengan masa dan hasilnya boleh bertahan antara 8-10 bulan bergantung kepada jenis pengisi yang digunakan dalam kes rawatan anda.

Dr Wenus Ho dan Dr Juliana Latif mempunyai pengalaman bertahun-tahun untuk mencantikkan wajah seperti seni yang diukir dengan mahirnya meletakkan pengisi tertentu untuk memberikan kesan "wow" yang maksimal bagi pesakitnya. Pendekatan lembut dan alam semulajadi membuatkan pesakitnya dengan berasa mudah dan menjadikan prosedur ini kurang rasa tidak selesa.

Klinik kami kini boleh menyunutik pelbagai jenis filler derma HA (Juvederm, Restylane, Revanesse) untuk menyediakan program sepenuhnya yang sesuai dengan keperluan individu pesakit. Kesan filler HA Derma bervariasi dari individu ke individu dan kawasan yang dirawat tetapi secara purata boleh bertahan kira-kira 12 bulan.


 
 
 
 
 
 
 
 

Lurah Mata / Gelap sekitar Mata

 
Majoriti pesakit seawal 30 mengadu mereka berongga, tenggelam di bawah lingkaran mata menyebabkan mereka kelihatan letih dan tua. Kawasan ini memerlukan penggunaan produk yang sangat berhati-hati dan mahir untuk mengelakkan hasil yang tidak diingini, yang mana Dr. Wenus Ho mempunyai banyak pengalaman dalam merawatnya. Kesan keseluruhan adalah lebih segar dan kurang letih di bawah bahagian mata.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nasolabial / Garis Senyum

 
Ini adalah garis-garis yang membentuk antara hidung dan sudut mulut yang lebih jelas yang bertambah dengan usia. Teknik-teknik baru untuk merawat kawasan ini kini menangani punca utama yang datang dari kehilangan isi pada pipi pertengahan, sedangkan teknik lama digunakan untuk menghasilkan rupa "sosej" di wilayah nasolabial. Pemulihan lembut menyelesaikan kehilangan isi pada bahagian pertengahan diikuti dengan rawatan seterusnya nasolabial menghasilkan rupa penampilan yang muda dan segar yang kelihatan semula jadi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bentuk-V

 
HA filler juga boleh digunakan untuk mencapai bentuk wajah V dengan memperbaiki rupa penampilan dagu. Dr Venus Ho sangat berkemahiran dalam menganalisa keadaan wajah dan memjadikan bentuk dagu yang paling sesuai dengan pesakit. Hasil bentuk V adalah bagus jika digandingkan dengan suntikan neurotoksin untuk melangsingkan bahagian garis rahang.