FusionMedicalSG
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fusion Medical
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EnerJet

 
 

EnerJet

 
 
RAWATAN PARUT AKNE/KELOID

“Penyelesaian tanpa jarum yang selamat dan terbukti secara klinikal untuk merawat parut akne”

Enerjet adalah revolusi teknologi yang merawat parut tanpa menggunakan jarum, memberikan waktu penyembuhan yang minimum dan mengurangkan kemungkinan kesan Post Inflammatory Hyperpigmentation yang boleh berlaku dengan rawatan laser.

Pada awalnya, ia menggunakan tenaga pneumatik untuk menghuraikan tisu parut di bahagian bawah kulit di mana mikrodroplet asid hialuronik bermolekul tinggi dihantar. Kemudian, kulit anda memberikan tindak balas merangsang penghasilan kolagen dan elastin untuk memperbaiki kesan parut. Kesan rawatan secara berterusan akan memberikan hasil yang semakin baik.
 
RAWATAN FACELIFTING TANPA JARUM

“Penyelesaian tanpa jarum yang selamat dan terbukti secara klinikal untuk facelifting dan peremajaan kulit”

Enerjet adalah revolusi teknologi asli yang merawat tanpa menggunakan jarum untuk memberikan penyelesaian dalam memperbaiki bahagian bawah kulit secra khusus untuk memberikan hasil lifting berdasarkan keperluan wajah. Droplet kecil asid hialuronik diberikan di bahagian bawah gentian kulit Fiber Kolagen kemudian kesan lifting akan terhasil.

Bahagian yang boleh dinaikkan menggunakan Enerjet termasuklah garis bentuk rahang, kening/kelopak mata dan bahagian tengah wajah nasolabium.
 
 
 
 
 
 

Berapa sesi rawatan yang saya perlukan?

 
 
3 sesi rawatan disarankan kira-kira selang 1-2 bulan dan setiap sesi akan mengambil masa kira-kira 30 minit di mana aktiviti harian boleh dilakukan seperti biasa selepas sesi rawatan.
 
 
 
 
 
 

Adakah saya akan mengalami kesakitan?

 
Bius setempat akan digunakan pada kulit terlebih dahulu dan pesakit biasanya merasakan ketidakselesaan ringan semasa rawatan.
 
 
 
 
 

Adakah ia menyakitkan?

 
Tidak, rawatan ini tidak akan membuatkan anda berasa tidak selesa dan sakit.
 
 
 
 
 

Berapa pantas saya boleh melihat hasilnya?

 
Hasil rawatan boleh dilihat selepas beberapa minggu dan akan menjadi bertambah baik selepas seketika dan rawatan susulan. Hasilnya boleh bertahan selama kira-kira 6-12 bulan.
 
 
 
 
 
 

Video Enerjet

 
Enerjet: Intradernal Jet Remodeling.
Satu Kategori Baru dalam Perubatan Estetik.