FusionMedicalSG
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fusion Medical
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dr Wenus Ho/id

 
 
 
 

Dr Wenus Ho

 
 
 
 

Kelayakan

 
  • MBChB (Edinburgh)
  • Diploma lepasan ijazah dalam dermatologi dengan kepujian, University of London.
  • Diploma lepasan ijazah dari Royal College of Physician, UK (MRCP UK)
  • Diploma dalam bidang perubatan keluarga, Universiti Nasional Singapura
  • Diploma lepasan perubatan pekerjaan, Universiti Nasional Singapura.
  • Diploma perubatan estetik, American Academy of Aesthetic Medicine
  • Sijil kecekapan dalam botox, pengisi dermal, laser ablatif, cahaya nadi sengit dan kulit kimia
  • Sijil dalam Thread Lifting Korea, American Academy of Aesthetic Medicine
  • Sijil dalam Rawatan Peremajaan Vagina, American Academy of Aesthetic Medicine
  • Sijil dalam penggantian hormon Bioidentical, Akademi Marion Gluck, United Kingdom
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Maklumat Lanjut Tentang Dr Wenus Ho ...

 
Dr Wenus Ho ialah seorang pakar perubatan keluarga dan doktor kesihatan pekerjaan yang mempunyai lebih sedekad pengalaman klinikal. Beliau juga merupakan seorang pengajar lepasan ijazah untuk Program Latihan Graduate of Family Medicine (GDFM) di Sekolah Perubatan Yong Yoo Lin, Singapura.

Dr Ho merupakan seorang pakar perubatan yang berpengalaman terutamanya dalam bidang Perubatan Keluarga, Perubatan Estetik dan Kesihatan Wanita. Latihan lepasan ijazahnya yang disusuli dengan pengalaman klinikal selama beberapa tahun dalam bidang Perubatan Keluarga dan Estetik telah memberikannya pendedahan yang meluas dan pengetahuan klinikal yang berguna tentang situasi yang biasa dialami oleh pesakit.

Dalam amalan perubatan Estetiknya, Dr Ho terkenal dengan sentuhannya, di mana matlamat beliau adalah untuk memberikan pesakitnya hasil menakjubkan yang kelihatan semulajadi. Melalui peningkatan kemahirannya yang berterusan dan sentiasa mengikuti perkembangan rawatan dan teknologi terkini dalam pasaran estetik, Dr Ho mampu membuatkan pesakitnya kelihatan lebih semulajadi, segar, muda dan bertenaga.

Sebagai seorang ibu kepada tiga orang anak, Dr Ho memahami apa yang tubuh wanita alami sebelum, sewaktu dan selepas melahirkan anak. Beliau amat mempercayai bahawa setiap wanita berhak untuk menjalani kehidupan dengan sihat dan anggun. Dr Ho sering menghadiri persidangan tempatan dan luar negara bagi memastikan beliau sentiasa mengikuti trend dan rawatan terkini untuk isu yang berkaitan dengan kesihatan wanita seperti pengurusan peri-menopaus dan menopaus, penggantian hormon dan inkontinens urinari tekanan.

Sebagai Pakar Perubatan Keluarga, Dr Ho bukan sahaja prihatin terhadap masalah kesihatan yang teruk dan kritikal, namun beliau juga fokus untuk mengekalkan pesakit dalam keadaan baik, sihat dan cergas untuk jangka masa yang panjang. Oleh itu, pencegahan penyakit melalui pemeriksaan kesihatan dan kaunseling berkaitan diet, senaman dan pengurusan berat badan sudah menjadi asas dalam amalan beliau.