FusionMedicalSG
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fusion Medical
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Akne

 
 

Apakah punca akne?

 
 
Bintik putih, bintik hitam, jerawat, ketulan dan nodul adalah jenis akne. Folikel adalah apa yang menghubungkan sebum atau kelenjar minyak dalam kulit ke permukaan melalui liang roma. Akne berlaku apabila folikel tersumbat menyebabkan minyak, sel kulit dan bahan lain yang terhasil menjadi palam. Palam ini yang dijangkiti bakteria P. Acnes menyebabkan pembengkakan dan mengeluarkan nanah.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Akne : Terapi Sinaran LED Biru

 
Bagaimana Sinaran LED Biru merawat akne?
Sinaran LED Biru merawat akne secara efektif dengan membunuh bakteria P. Acnes dan mengurangkan keradangan akibat akne di bahagian kulit. Pada masa yang sama, ia juga merangsang kolagen untuk mempercepatkan penyembuhan luka. Hasil rawatan yang tetap bukan sahaja boleh mengurangkan akne, tetapi juga membuatkan penampilan wajah yang bercahaya dan tekstur kulit yang lebih baik. LHE sangat berkesan apabila digunakan bersama dengan agen keratolitik yang perlahan-lahan membuang lapisan atas kulit mati dan sisanya.

Berapa banyak sesi yang saya perlukan?
8 sesi dua kali seminggu disarankan untuk mula melihat hasilnya. Bergantung kepada keadaan kulit anda, doctor kami akan mungkin juga akan menyarankan agen oral dan tropikal untuk meningkatkan lagi hasilnya. Setiap sesi mengambil masa lebih kurang 30 minit bersama pembersihan muka dan penjagaan selepas rawatan.

Adakah ia menyakitkan?
Tidak, tiada kesan kesakitan atau waktu penyembuhan untuk rawatan lembut ini.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Akne: Laser Pengelupasan Karbon

 
Bagaimana Laser Pengelupasan Karbon merawat akne?
Laser Pengelupasan Karbon melibatkan aplikasi lapisan nipis losyen karbon ke atas kulit disusuli dengan sinaran laser dari laser Q-switched Nd-YAG. Ini menyebabkan berlakunya letupan kecil zarah karbon yang menyebabkan pengelupasan kulit dan membersihkan sisa kotoran dari liang pori. Tenaga laser itu kemudiannya berfungsi untuk merawat akne dengan mengecutkan liang pori, mengurangkan radang jerawat dan pada masa yang sama merangsang pertumbuhan semula kolagen. Kesan segera rawatan adalah kulit wajah yang lebih cerah dan tegang.

Berapa banyak sesi yang saya perlukan?
Lebih kurang 5-10 sesi disarankan selang 2-4 minggu bergantung kepada keadaan kulit anda. Setiap sesi mengambil masa lebih kurang 30 minit bersama pembersihan muka dan penjagaan selepas rawatan.

Adakah ia menyakitkan?
Tidak, tiada sebarang kesakitan selain daripada bunyi letupan kecil karbon (kami boleh menyediakan penyumbat telinga) rawatan ini dilakukan dengan baik.n the multi-explosion sound from the carbon (which we can provide ear plugs for) the procedure is very well tolerated.

Adakah terdapat tempoh penyembuhan?
Sesetengah pesakit mungkin akan menghadapi kemerahan pada kulit kesan daripada tenaga haba yang akan mula hilang dalam masa beberapa jam.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Akne: Pengelupasan

 
Bagaimana Enerpeel® PA merawat akne?
Enerpeel® PA adalah terapi pengelupasan asid piruvik yang sangat baik untuk merawat kulit berminyak dan berjerawat. Ia adalah terapi kimia pengelupasan kedalaman sederhana yang sudah dibuktikan secara klinikal untuk mengurangkan masalah kulit berminyak dan merawat akne dengan kesan sampingan kemerahan dan pengelupasan yang minimal.
Berapa banyak sesi yang saya perlukan?
Kami menyarankan 4-6 sesi selang sebulan. Setiap sesi mengambil masa lebih kurang 30 minit bersama pembersihan muka dan penjagaan selepas rawatan.
Adakah ia menyakitkan?
Anda mungkin berasa sedikit kesemutantetapi ia tidak menyakitkan.
Adakah terdapat tempoh penyembuhan?
Tiada, selain daripada sedikit kesan pengelupasan pada kulit yang mungkin berlaku, tiada tempoh penyembuhan yang ketara.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Akne: Fotona

 
Bagaimana Fotona Nd:YAG merawat akne aktif?
Bagaimana Fotona Nd:YAG merawat akne aktif? Laser Fotona mengurangkan keradangan aktif akne dengan menghapuskan akar kelenjar minyak pada kedalaman yang optimum dan mengurangkan pembentukan akne baru secara signifikan. Selain itu, Laser Fotona juga mempercepatkan proses penyembuhan dan menggalakkan pembentukan kolagen baru yang merupakan langkah yang penting dalam perawatan akne untuk jangka masa panjang.
Berapa lama tempoh rawatan dan adakah ia menyakitkan?
Prosedurnya hanya mengambil masa kira-kira 15-20 minit, dan pesakit mungkin mengalami sensasi kesemutan pada kulit. Tiada tempoh penyembuhan dan aktiviti normal boleh disambung semula selepas rawatan. Pendedahan cahaya yang minimum dinasihatkan.
Berapa banyak sesi yang saya perlukan?
Bilangan sesi yang diperlukan bergantung pada kulit individu tetapi secara amnya sekurang-kurangnya 4-6 sesi kira-kira selang 1 bulan disarankan untuk akne aktif dan rawatan susulan boleh dilakukan mengikut keperluan.